top of page

Lobbyen bij de wethouder: doe de test

Ben jij een moderne lobbyist in jouw gemeente? Doe de test. Handig voor elke organisatie die lokaal lobbyt en wil binnenkomen bij een wethouder, een gemeenteambtenaar of een lid van de gemeenteraad. Test jezelf met deze checklist.

– Ik lobby voor een doel waarmee ik ook het belang van de beslisser dien. – Ik heb een lobbyboodschap in gewone-mensentaal, waarin het belang van de eindgebruiker voorop staat. – Ik zoek samen met partners in de gemeente naar oplossingen die ik de wethouder kan aanbieden. – Mijn collega’s en ik spreken met één mond. – De wethouder, de belangrijkste ambtenaren en gemeenteraadsleden kennen mij en ik ken hun belangen. – Ik volg de sleutelfiguren op Twitter. – Ik mobiliseer mijn achterban via social media. – Ik nodig de wethouder, de betrokken ambtenaren en raadsleden uit voor een werkbezoek.

Lees nog meer tips over lokaal lobbyen. Die heb ik geschreven voor de kinderopvangsector, maar de tips zijn net zo goed bruikbaar voor andere organisaties die de gemeente willen beïnvloeden. Lees het artikel in Management Kinderopvang.

Wil je nooit een blog van Het Grote Lobbyen missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en like de Facebook-pagina.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page