top of page

Nieuw boek over public affairs verschijnt 29 augustus


Het nieuwe boek over public affairs komt eraan: Public affairs in maatschappelijk perspectief - Professional tussen wetenschap en praktijk

Door Arco Timmermans, Robbert Coops, Sybrig van Keep, Rob de Lange en Erik van Venetië. Uitgeverij: Wolters Kluwer.

We presenteren het boek 29 augustus.

Tijd: donderdag 29 augustus 2019 van 16.00 tot 17.15 uur. Met aansluitend een borrel.

Plaats: Universiteit Leiden Campus Den Haag, Wijnhavengebouw. Adres: Turfmarkt 99, 2511 DP Den Haag.

Wil je erbij zijn? Dat kan. Meld je aan in een mail naar: paboeklancering@gmail.com

Over het boek:

Het vakgebied public affairs groeit. Het aantal professionals neemt toe. Ze liggen onder het vergrootglas van de media en de politiek. En het speelveld verandert. Nieuwe uitdagers en burgers zetten issues op de agenda. Beïnvloeding richt zich niet alleen op de politiek, maar steeds vaker ook op stakeholders in de maatschappij. Via sociale media en andere kanalen.

Door die complexiteit is public affairs toe aan een kwalitatieve sprong. Public affairs in maatschappelijk perspectief levert het fundament voor strategisch denken over public affairs in de maatschappelijke context. Met nieuwe inzichten over het managen van wicked issues, het vormen en onderhouden van coalities, het samenwerken met collega’s aan het thuisfront en het vervagende verschil tussen zenders en ontvangers. Speciale aandacht is er voor de vragen van de ‘reflectieve professional’ over ethiek en verantwoording en de competenties die daarbij horen.

De auteurs combineren wetenschappelijke inzichten met hun praktijkervaring en eigen onderzoek. Dertien gastauteurs leveren bijdragen over de historie, de digitalisering en de juridisering, over public affairs in multinationale bedrijven en de lobby door decentrale overheden.

Dit boek is onmisbaar voor studenten en voor professionals die de verdieping zoeken. En voor iedereen – beroepsmatig of als amateur – die zoekt naar systematische kennis en een methodische aanpak om een succesvolle strategie te ontwerpen en de impact van het eigen handelen in te schatten en te evalueren.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page