top of page

De turbulente toekomst van public affairs


Donderdag 29 augustus verschijnt 'Public affairs in maatschappelijk perspectief'. In de aanloop naar de presentatie lichten we enkele elementen uit het boek toe. Deze keer: hoe ziet de toekomst van de public affairs professional eruit?

In ons boek kijken we naar de manier waarop het vak public affairs zich ontwikkelt, hoe public affairs in maatschappelijk perspectief eruit ziet en naar de plaats en functie van de professionals in de organisatie.

Voorspellen is hachelijk. Lang hebben we gezocht naar een goede vorm daarvoor. Toch doen we een poging. We beschrijven twee verschillende contexten die bepalend kunnen zijn voor de ontwikkeling van het vak: de context van de geleidelijke ontwikkeling en die van de turbulente ontwikkeling. Kenmerken van de turbulente context zijn: verregaande polarisatie en fragmentatie van beïnvloeding, machtige uitdagers, fellere afkeer van de gevestigde orde, snel wisselende lobbycoalities, oplossingen van korte duur.

Het boek is niet af

We realiseren ons dat we bij het schrijven van het boek niet alle aspecten en toekomstige ontwikkelingen kunnen overzien. We willen daarom bij de presentatie van ons boek het gesprek aangaan met de jonge professionals over de toekomst. Welke ontwikkelingen zien zij? Welke context zal de overhand krijgen? Welke taken voor de professional passen daarbij?

Hiervoor hebben we Jong BVPA uitgenodigd, de jongerenclub binnen de Beroepsvereniging voor Public Affairs. Op de boekpresentatie, 29 augustus, leggen we deze vragen onder leiding van Erik van Venetië aan hen voor. De resultaten van dit gesprek kunnen we niet meer in ons huidige boek verwerken. Mogelijk wel in de herziene editie. Want een boek over public affairs is nooit af. Zullen we die nieuwe versie gaan schrijven?

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page