top of page

Boek: De tango van wethouder en ambtenaar


Wethouders houden van hun ambtenaren. En wethouders ergeren zich aan hun ambtenaren. Een spannend samenspel. Ons boek ‘De tango van wethouder en ambtenaar’ geeft je een kijkje in de barre werkelijkheid van het gemeentehuis. Zo gaat het daar dus écht aan toe. Wethouders vinden dat hun ambtenaren vaker naar buiten moeten. Naar de bedrijven, de maatschappelijke organisaties en de burgers. Die lobbyen immers allemaal mee. Nu gaat de tocht naar de netwerksamenleving nog met ‘muizenstapjes’, zegt en wethouder in het boek.

Wil je nooit een blog van Het Grote Lobbyen missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en like de Facebook-pagina.

Verder in het boek: – Vijf reden om van ambtenaren te houden. – Hoe wethouders genieten van hun dreamteam van bestuursadviseurs en woordvoerders. – Zo blijft de wethouder zichzelf. – De wethouder=directeur op de stoel van de uitvoerende ambtenaar. – Hoe om te gaan met interne stammenstrijd. – Hoe de wethouder de interne samenwerking tussen ambtenaren aanjaagt. – Waarom wethouders zelf met hun poppetjes schuiven.

Lees meer in het interview in Binnenlands Bestuur.

Bestel ‘De tango van wethouder en ambtenaar’.

Wil je nooit een blog van Het Grote Lobbyen missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en like de Facebook-pagina.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page